روانشناسي

 
 
تفاوت كودك همسري و ازدواج در سن پايين| ازدواج زودهنگام
|

ازدواج زودهنگام مسئله اي رايج در برخي از جوامع به خصوص ايران مي باشد، البته اين مسئله چالش برانگيز مخالفان و موافقاني دارد كه به بررسي و نقد آن مي پردازند. به ازدواج هاي زير 18 سال ازدواج زود هنگام مي گويند كه به علل مختلفي در ايران رواج يافته است.

از جمله مسائل فرهنگي، اقتصادي، مذهبي و فردي از عوامل سوق دهنده افراد به سمت ازدواج در سن پايين مي باشند. متاسفانه در برخي از مناطق و به اعتقاد برخي از افراد ازدواج زودهنگام به خصوص در مورد دختران نوعي فضيلت به شما مي آيد. اما اين پديده باعث به وجود آمدن مشكلاتي براي فرد، جامعه و خانواده مي شود.

در اين شرايط بايد افراد سطح آگاهي خود را در مورد ازدواج زودهنگام افزايش دهند تا با پيامدهاي منفي آن آشنا شوند و تا حد امكان از اين اتفاق پيشگيري كنند. كمك گرفتن از مشاوره ازدواج در اين زمينه موثر مي باشد و مي تواند آگاهي لازم را در اختيار شخص بگذارد.

ازدواج زود هنگام| پيامدهاي ازدواج زودهنگام
سن ازدواج به طور قانوني در ايران، 13 سالگي مي باشد البته سنين پايين تحت شرايط خاص با بررسي قاضي، اجازه ازدواج صادر خواهد شد، اما سن رسمي ازدواج در سطح جهان 18 سال در نظر گرفته مي شود در واقع منظور از ازدواج زودهنگام، سن پايين تر از 18 سال مي باشد.

در جوامع مدرن مبناي ازدواج هر فرد تمايل و انتخاب خودش مي باشد يعني هر فردي خودش مي تواند انتخاب كند و ازدواج يك انتخاب شخصي است كه فرد بالاي 18 سال در مورد آن تصميم مي گيرد.

به طور معمول در اين جوامع ازدواج زير 18 سال غيرقانوني مي باشد و خود افراد تمايلي براي آن ندارند هم چنين ازدواج امري تحميلي در نظر گرفته نمي شود و خانواده ها در مورد آن تصميم نمي گيرند. در كشورها غربي خانواده ها در ازدواج نقش موثري ندارند و نقش خانواده در ازدواج چندان پررنگ نمي باشد.

در مقايسه با كشورهاي غربي، ازدواج در ايران براي والدين بسيار مهم است و يك سرنوشت قطعي براي فرزندان در نظر گرفته مي شود و والدين از سال ها قبل براي آن برنامه ريزي مي كنند. حتي در انتخاب فرد مناسب براي ازدواج با فرزندشان تصميم گيري مي كنند و اين عامل در برخي از مواقع باعث مي شود تا فرد معيارهايي براي انتخاب همسر در نظر نگرفته و با تصميم خانواده تن به ازدواج دهد.


ازدواج زودهنگام، علل و پيامدهاي ازدواج در سن پايين
شيوع ازدواج زود هنگام
ازدواج زود هنگام يعني زير سن 18 سال، كه در ايران شيوع بالايي دارد. بر اساس آمارها شيوع كودك همسري براي دختران زير سن قانوني حدود 65 درصد و براي پسران 35 درصد مي باشد. متاسفانه حدود 20 درصد از اين افراد تحصيلات زير ديپلم دارند و عدم تحصيلات كافي به معني ناآگاهي آن ها در مورد ازدواج و بروز مشكلاتي در اين زمينه مي شود، زيرا اطلاعات آن ها در اين زمينه بسيار كم مي باشد.

علل ازدواج زود هنگام چيست؟| عوامل موثر بر ازدواج زودهنگام
ازدواج زودهنگام در بسياري از مناطق كشور به خصوص در روستاها و شهرهاي كوچك امري طبيعي مي باشد و اصولا مورد تشويق و تائيد قرار مي گيرد. براي ازدواج در سنين پايين علل متعددي وجود دارد كه در ادامه مقاله آن ها را بيان كرده و به بررسي آن مي پردازيم:

1. علل فرهنگي
در برخي از فرهنگ ها، ازدواج زودهنگام يك فضيلت و ارزش به حساب مي آيد، اين مسئله بيشتر در مورد زنان صادق است تا مردان. فرهنگ غالب جامعه بيشتر جوانان را تشويق مي كند تا در سنين پايين ازدواج كنند و آمادگي روحي آن ها را براي ازدواج در نظر نمي گيرند.

در صورتي كه به اين امر توجه نكنند از نظر اجتماعي فشار زيادي به زنان وارد مي شود. هم چنين در برخي از خرده فرهنگ ها دختران هر چه زودتر ازدواج كنند، بهتر است و تحصيل و اشتغال زنان ارزش پنداشته نمي شود. والدين فكر مي كنند كه اگر دختر در سن بالا و دير ازدواج كند حرف شنوي او از والدين كاهش مي يابد و والدين نمي توانند او را كنترل كنند. البته در مورد پسران هم اين نگراني وجود دارد اما آزادي پسران در خانواده بيشتر مي باشد.

2. علل فردي | عوامل موثر بر ازدواج زودهنگام
برخي از نوجوانان در ارتباط با جنس مخالف و به خاطر وابستگي عاطفي شديدي كه به طرف مقابل شان دارند تصميم به ازدواج مي گيرند.

در واقع انگيزه آن براي ازدواج وصال به معشوق مي باشد و هيچ آگاهي يا پيش زمينه اي در مورد مهارت هاي لازم براي ازدواج موفق ندارند و بدون آگاهي تصميم مي گيرند تا زندگي مشترك شان را آغاز كنند. در اين شرايط ممكن است خانواده ها با تصميم او مخالفت كنند اما او در امر ازدواج پافشاري مي كند و عليرغم مخالفت هاي خانوادگي، تصميم به ازدواج مي گيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تفاوت كودك همسري و ازدواج در سن پايين| ازدواج زودهنگام



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/5/27 
زمان : ۱۳
[ ]